Zo werkt het:

De autospeurtocht die je afneemt en de aanbiedingen die daarin genoemd worden gelden per auto voor maximaal 5 personen en is maar een bepaalde tijd (1 tot 2 weken) geldig. Wij brengen de diverse horecagelegenheden op de hoogte van je bestelling.

Nadat je bij ons een speurtocht hebt afgenomen, word je automatisch naar een pagina geleid waar je de speurtocht kunt downloaden. Ook ontvang je een e-mail met de bevestiging van de bestelling waarin de download-link staat. Als je “downloaden” selecteert wordt de speurtocht in PDF-formaat opgeslagen op je apparaat in je bestandenmap. Deze kun je vervolgens afdrukken of op je telefoon of tablet bekijken. Je kunt de speurtocht maximaal 2x downloaden.

Soorten routes:
De routes zijn met zorg samengesteld waarbij je binnen het gebied over de mooiste wegen zult rijden. Daarbij zijn buiten de bezienswaardigheden uit het thema van de route vaak nog andere bezienswaardigheden toegevoegd. Ook hebben wij gezocht naar gevarieerde routes die je door landschappen, dorpjes, bossen en soms ook door de wat meer stedelijke gebieden zullen leiden. Het gevarieerde programma zal je in ieder geval niet vervelen.

Er zijn verschillende routes af te nemen die verschillende lengtes maar ook bezigheden kennen. Zo kun je kiezen voor een route die alleen met de auto wordt afgelegd, of kiezen voor een route waarbij de autoroute gecombineerd wordt met kortere of langere wandelroutes.

De autospeurtochten zijn voor iedereen interessant; voor jezelf met je gezin of gewoon lekker met zijn tweeën. Ook zijn er speciale kinder-autospeurtochten toegevoegd voor kinderen t/m ca. 11 jaar. Deze Kinder-autospeurtochten hebben een beschrijving die wat vriendelijker is over de verschillende plekken en bezienswaardigheden die je tegenkomt op de routes.

BINGO:
Sommige routes hebben een Bingo-activiteit. Iedere deelnemer in de auto krijgt dan een verschillende Bingo-kaart waarop foto’s staan van dingen die je onderweg tegen komt. Als je 5 foto’s op een rij onderweg bent tegengekomen, zowel horizontaal, verticaal als diagonaal, dan heb je BINGO! Je hebt SUPERBINGO als je alle foto’s op de kaart hebt gezien.
Optioneel zijn er voor de kleinsten onder ons gratis extra BINGO-kaarten te bestellen. Deze kaarten hebben wat eenvoudigere afbeeldingen van meer alledaagse dingen die je tegen kunt komen op de route.

Wegafsluiting:
Het zou kunnen zijn dat de route op een bepaald punt is afgezet. Dit hebben wij niet in de hand en het kan dagelijks verschillen.  Meestal kun je het volgende punt in de route gemakkelijk herleiden omdat de wegen altijd bij naam genoemd zijn. Voor de meest recente wegafsluitingen die bij ons bekend zijn en evt. alternatief delen van de route kun je hier op onze site terecht. Indien je een wegafsluiting tegenkomt, dan horen wij dat graag als reactie onderaan die pagina.

Start autospeurtocht:
In principe kun je bij de meeste routes op elk gewenst punt opstappen. Echter zullen wij altijd een voorkeur opgeven waar je het beste kunt beginnen, gelet op de beste tijden waarbij je op de leukste plekjes zult aankomen. Ook houden wij rekening met de momenten waarop je het beste de wandeltocht kunt lopen als je kiest voor een autoroute gecombineerd met een wandelroute. Daarmee is eveneens de kwaliteit van de routes gewaarborgd.

Veiligheid:
Nadat je jouw route bent begonnen, zul je tekstueel uitleg krijgen over het vervolg van de route. Deze dient de bijrijder voor te lezen. Hierbij is rekening gehouden met de veiligheid in die zin dat er tijdens het rijden geen vragen gesteld worden m.u.v. de te ontdekken afbeeldingen op de Bingo-kaarten als de Bingo-activiteit bij de routes vermeld staat. Voor het beantwoorden van de vragen dien je altijd te stoppen en de auto te parkeren.

De vragen en geldpot:
Tijdens de route word je bij de verschillende bezienswaardigheden op de route vragen gesteld die je kunt beantwoorden. Deze vragen zijn voor jong en oud geschikt en kunnen alleen ter plaatse van de verschillende bezienswaardigheden opgelost worden. Soms verdient de oplossing een bepaalde creativiteit maar dat is juist wat de speurtochten zo leuk maakt. De antwoorden kun je vervolgens e-mailen naar info@oppadmetdeauto.nl waarbij je kans maakt op de pot die iedere maand wordt verloot. Deze pot wordt met ieder goed antwoord op de vragen verhoogd. Ook kun je kiezen om de pot te besteden aan het behoud van de verschillende bezienswaardigheden op en langs de route. De keuze hiervoor wordt geboden op het vooraf in te vullen bestelformulier. Prijswinnaars van de Pot worden op de Website en op Facebook bekend gemaakt.

Betaalbaar:
Tijdens de route zul je in de routebeschrijving verschillende gemarkeerde horecagelegenheden tegenkomen. Dit zijn de speciaal door ons geselecteerde gezelligste en mooiste plekjes om wat te drinken of misschien wat te eten. De horecagelegenheden zullen speciaal voor de deelnemers van de route die hier is afgenomen eenmalig iets aan te beiden hebben tenzij deze door omstandigheden niet open kunnen of mogen. De aanbiedingen worden in de toegezonden routebeschrijving genoemd en hier op de site. Daarmee willen wij iets aanbieden in een tijd waarbij alles al zo kostbaar is; zeker indien je iets leuks wilt gaan doen met het hele gezin. Op vertoon van bijlage 01 die je bij de route ontvangt kunt u gebruik maken van de aanbiedingen.

Voorwaarden:

  • Het is niet de bedoeling de routebeschrijving te verspreiden aan anderen. De route is slechts per auto af te nemen voor maximaal 5 personen en zal iedere week aangepast worden. Daarmee kunt u ook eenmalig en alleen gebruik maken van de aanbiedingen als u de speurtocht bij oppadmetdeauto.nl heeft besteld. We willen u daarmee graag iets extra’s bieden. Ook kunnen we daarmee bijdragen aan het behoud van de bezienswaardigheden op en langs de routes.
  • Op vertoon van de bijlage 01 bij de speurtocht kunt u gebruik maken van de aanbiedingen bij verschillende horecagelegenheden. Aanbiedingen blijven minimaal 1 week en maximaal 2 weken geldig , eenmalig voor maximaal 5 personen per auto en per afname. Wij brengen de verschillende horecagelegenheden op de hoogte van uw afname.
  • Houd altijd rekening met de verkeersveiligheid en houd u aan de verkeersregels.
  • Let u altijd op uw veiligheid bij het rijden en in en uitstappen van de auto. De routes gaan voornamelijk over rustige wegen maar ook hier kan het zijn dat er een keer niet goed wordt opgelet.
  • Het zou kunnen voorkomen dat er een weg tijdelijk is afgezet op de route. Voor zover wij daarvan op de hoogte zijn zullen de routes aangepast worden. Indien de route nog niet aangepast is kunt u gemakkelijk het volgende punt herleiden omdat de wegen die u in moet slaan altijd bij naam in de routebeschrijving genoemd zijn.
  • Stuur uw e-mail met antwoorden op de vragen met hetzelfde e-mailadres als wat u heeft opgegeven bij het bestellen van de route zodat u uw evt. prijs niet misloopt. Dit is om onduidelijkheden te voorkomen.

Laat u verrassen, en veel plezier!